Temps de lectura: 3 minuts

“Els aromes d’estiu ens comencen a atrapar i són molts els moments que podem gaudir amb una copa de vi a la mà descobrint paisatges, històries i creant records.

Amb què marida el vi? Poesia, pintura, música, gastronomia, esport, diàleg… Són moltes les possibilitats per gaudir del vi des de perspectives úniques que ens permeten continuar aprenent sobre la cultura de vi de casa nostra.
La proposta
Notes de tast als Wine Bars busca donar protagonisme durant els mesos d’estiu als cellers que formen part de la DO Pla de Bages. Sota el concepte “platets, música i vi d’aquí” es busca gaudir en companyia de moments únics. La felicitat s’ofereix doncs als Wine Bars de diversos cellers en forma de petits concerts maridats amb gastronomia de km0 i vins del mateix celler.

Segons paraules dels visitants: M’ha encantat aquesta manera de visitar el Wine Bar d’alguns cellers que no coneixia. La música atrau més públic i així també hem pogut descobrir productors del Bages. Una experiència molt completa!

La ruta del vi de la DO Pla del Bages - L’enoturisme més enllà del tast de vins

Tanmateix, tot i que l’eix central de l’enoturisme és als cellers, també va molt més enllà. Conèixer el paisatge, recordar la història vitivinícola de casa nostra i descobrir camins per crear nous records, són algunes de les propostes que també trobem dins la Ruta del Vi DO Bages.

Amb el Cicle d’activitats de bosc i vinya es busca acostar la gent al paisatge tan característic que tenim i entendre com dóna expressions úniques als vins de la DO Pla de Bages. Des d’un vessant naturalista i sostenible, 5 activitats relacionades amb el paisatge i la natura aprofundeixen en el coneixement de la cultura de la vinya al Bages.

Les petites parcel•les envoltades de bosc han sigut el lloc escollit on dur a terme activitats diverses que han ajudat a tots els seus participants a connectar amb el moment, a maridar l’ànima i el vi i sobretot a inspirar-se amb el paisatge de vinya.

La ruta del vi de la DO Pla del Bages - L’enoturisme més enllà del tast de vins
La ruta del vi de la DO Pla del Bages - L’enoturisme més enllà del tast de vins

I què connecta la vinya amb els seus cellers? Camins que formen itineraris, que connecten el paisatge amb la vinya i que hem descobert i recorregut gràcies a Camins de vi.

Junts hem fet el que fins ara era impossible; unir paisatge, esport, patrimoni cultural i gastronomia. A tota velocitat i gaudint el camí, hem apropat els cellers amb el seu paisatge creant itineraris únics i acabant com més ens agrada, gaudint d’una copa de vi en bona companyia.

Alguns dels runners ens han comentat: “Ens encanta el vi i també córrer, per què no se’ns havia acudit abans d’ajuntar-ho?”, “He pogut conèixer persones increïbles que els agrada córrer tant com a mi i he descobert nous camins per incorporar a les meves rutes habituals”.

L’enoturisme ens permet divulgar la cultura de vi de casa nostra i totes aquestes activitats són un reflex fidel de tot el que ens ofereix el territori. Diverses opcions per a tota la família que uneixen passat, present i ens donen un tastet del que esperem que sigui el futur del vi al Bages. 🍇