Camí paisatgístic monestir de Sant Benet de Bages

Aquest camí de gran bellesa paisatgística és l’itinerari històric que, amb poc més de 3 quilòmetres uneix el nucli de Sant Fruitós amb el Monestir de Sant Benet. És una ruta ideal per a fer en família.

El Bosquet és el punt d’inici d’aquest itinerari, des d’on passejant o en BTT, es poden veure construccions de parets de pedra seca i barraques de vinya molt ben conservades entre camps de conreu i amb el cim del Montcau i la serra de Montserrat com a teló de fons.

Un punt d’interès molt destacable i de gran bellesa paisatgística és el Mirador de Sant Benet. Des d’aquest indret, a gairebé 300 metres d’alçada sobre el nivell del mar, es té una vista privilegiada del conjunt del monestir i del seu entorn.

Abans d’arribar al monestir de Sant Benet, podrem observar el recorregut del riu Llobregat a l’extrem oriental del Pla de Bages. En aquest punt veurem el “Pont Vell”, aixecat poc després de la confluència dels rius Llobregat i Calders. La seva construcció es va iniciar el 25 de juliol de 1796 i no es va finalitzar fins el 1804. Té una longitud total de 121,75 metres, amb set arcades de proporcions desiguals. A causa de la seva importància estratègica, va ser volat en el decurs de la Guerra Civil. Finalment, va ser reconstruït l’any 1946.

L’itinerari és lineal i es pot fer a l’inversa. En època de calor, recomanem portar aigua, protecció solar i gorres.

Camí paisatgístic monestir de Sant Benet de Bages

Punt d'inici: El Bosquet de Sant Fruitós de Bages


Punt final: Monestir de Sant Benet de Bages


Municipis: Sant Fruitós de Bages


Dificultat: Fàcil


Distància total: 3,25 Km

Més informació

Ruta ideal per a fer en família.


Monestir de Sant Benet de Bages, mirador al monestir de Sant Benet, mirador del Llobregat, barraques de pedra seca

Altres itineraris de pedra seca que us poden interessar