Introducció al món de la vinya i el vi

Iniciarem l'activitat amb una caminada fins a arribar a les vinyes del mas Ribatallada, sobre el terreny comentarem l'evolució de la vinya en les diferents estacions i a la vegada comentarem les accions que requereix la vinya a la primavera, estiu, tardor i hivern
Durant la caminada veurem la RibaTallada que és l'accident geogràfic que dona nom a la masia, on podem observar les diferents capes de sediments acumulades al llarg dels milers d'anys quan la Catalunya Central era un mar. Fa més de 36 milions d'anys es va produir el despreniment de les plaques tectòniques buidant aquest mar i deixant a la vista tots aquests fenòmens geològics.
La UNESCO ha declarat Geoparc de la Catalunya Central la zona que comprèn des de la Muntanya de Montserrat fins a les coves del Toll al Moianès.
Travessarem la riera de Malrubí, un paratge natural únic i meravellós, i ens dirigirem cap al celler de la masia per continuar les explicacions del procés de verema i fermentació dels vins.
Comentarem la diferència del tractament i procés de vins blancs i negres així com el període de la fermentació alcohòlica, posterior repòs i procés d'envelliment o emplenat segons les característiques dels vins.
Iniciarem una sessió de tast de vins, amb la metodologia per determinar la qualitat del producte.
Aprofitarem per fer una taula rodona per exposar els dubtes i preguntes.
Finalitzarem l’activitat amb la degustació dels vins i cava produïts a la masia.

Mas Ribatallada

http://www.masribatallada.com/

Artés

De 5 a 15 persones

A convenir

20€/persona

Reserva

Necessites més informació?
Consulta directament a l’establiment!