Aprofita les activitats de verema!
Setmana Santa als cellers
Temps de verema
Arriba un dels moments més esperats de l’any: la Verema. A part de les visites habituals de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages, alguns cellers t’ofereixen l’oportunitat de celebrar la verema plegats: podràs passejar entre vinyes de la mà dels propietaris, sommeliers o enòlegs, veuràs com es fa la collita i com el raïm arriba al celler per començar un procés apassionant d’elaboració. Tot plegat arrodonit amb tastos i sopars de verema per acabar la festa.
Aquesta Setmana Santa aprofita les vistes programades als cellers de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages. Consulta l’agenda!
La Ruta del vi de la DO Pla de Bages estrena el Cicle d’activitats de bosc i vinya; tot un conjunt de propostes relacionades amb el paisatge i la natura per aprofundir en el coneixement de la cultura de la vinya i el vi des d’una vessant naturalista i sostenible.
Formatges amb vi i cervesa
Formatges amb vi o cervesa? Això dependrà de la teva sensibilitat gastronòmica!
Aquesta vegada al Centre Enoturístic Pla de Bages de Navàs, el món del vi i les cerveses artesanes s’uneix amb els formatges més autèntics per oferir-vos una experiència sorprenent i divertida.
Amb la col·laboració de quatre productors descobriràs quin maridatge encaixa millor amb cada formatge: el vi o la cervesa.
La Diferenta de Navàs, ens oferirà una selecció de vins pensada per ressaltar cada matís dels formatges de La Cabreria de Santa Maria d’Oló i dels formatges de Cal Músic del Mujal, mentre que The Goats Alternative Project de Manresa, experts en cerveses artesanes, ens portaran opcions que desafiaran les vostres papil·les gustatives amb combinacions úniques.
Imagina tastar un formatge de cabra amb una cervesa IPA intensa o un vi blanc. I què me'n dius d’un formatge de vaca combinat amb una stout o un vi negre elaborat dins d’un cup de pedra medieval?
Tindràs l’oportunitat de provar diverses combinacions i descobrir per tu mateix què marida millor. El vi o la cervesa?
No només degustaràs aquests exquisits maridatges, sinó que també coneixeràs de prop el procés d’elaboració de les cerveses artesanes i els vins, així com les particularitats dels formatges que acompanyen cada tast.
A part també exploraràs el fascinant territori vitivinícola del Pla de Bages, coneixent el cicle de la vinya i les particularitats dels seus vins.Vine i gaudeix amb Slow Turisme d’una jornada plena de sabors i coneixements. Salut i bon profit!
22 de setembre a les 11.30h
Slow Turisme
La Diferenta, la Cabreria, Cal Músic i The Goats Alternative PRoject.
22 de setembre a les 11.30h
Slow Turisme
La Diferenta, la Cabreria, Cal Músic i The Goats Alternative PRoject.
Buidatge del cup de vi de pedra amb La Diferenta
Viu una experiència exclusiva i irrepetible per als autèntics amants del vi!
Al cor de Navàs, en un paisatge únic, descobrireu el procés de buidatge d'un cup de vi de pedra, una tècnica de fermentació ancestral amb més de 500 anys d'història. Aquesta és una oportunitat excepcional per tastar un vi elaborat seguint els mètodes medievals, utilitzant cups picats directament a la roca.
L'activitat inclou una visita guiada a aquests cups medievals tan singulars, una explicació detallada sobre les varietats autòctones que s'hi fermenten, com el sumoll i el mandó, i una degustació en primícia del vi just acabat de sortir del cup de pedra. Acompanyats pels viticultors de La Diferenta, el Joan Fernández i el Martí Just, coneixereu tots els secrets d'aquest mètode ancestral que captura l'essència del passat en cada gota de vi.
Aquesta activitat és ideal per als autèntics amants del vi i la història. Es recomana portar calçat còmode per caminar pel camp i roba adequada per a activitats a l'aire lliure.
No deixeu passar aquesta oportunitat única de viure una experiència que combina tradició, història i passió pel vi en un entorn incomparable. El buidatge del cup de vi de pedra és una celebració de la saviesa ancestral que converteix la pedra en vi.En funció dels procés de fermentació. S'informarà de la data exacte 10 dies abans de l'esdeveniment.
La Diferenta
Slow Turisme
En funció dels procés de fermentació. S'informarà de la data exacte 10 dies abans de l'esdeveniment.
La Diferenta
Slow Turisme
Festa de la Verema del Bages
Vine a celebrar la Verema del Bages amb els carrers del nucli antic d'Artés com a epicentre de la Festa! Un escenari a l’aire lliure en reconeixement a la cultura vitivinícola bagenca.
Coneix el nou Espai Tines de la Casa Museu d'Artés, gaudeix d'un vespre de verema gastronòmic amb espectacles en directe pel Nocturna Vinum a diversos establiments del Bages, tasta vins monovarietals de picapoll i tota mena de maridatges, balla amb les actuacions musicals, coneix el patrimoni vinícola de la comarca, visita els cellers a preu popular i participa en família als tallers infantils.
Ah! i diumenge t'esperen els cellers de la DO Pla de Bages a la Plaça Vella d'Artés a la mostra de vins i cava.Del 26 de setembre al 6 d'octubre
Comissió organitzadora de la Festa de la Verema del Bages
Del 26 de setembre al 6 d'octubre
Comissió organitzadora de la Festa de la Verema del Bages
Matinal de patrimoni vinícola per la Festa de la Verema del Bages
En el marc de la Festa de la Verema del Bages, us convidem a visitar el ric patrimoni vitivinícola de la comarca. Des de tines picades a la pedra, fins a construccions vinícoles de pedra seca de finals del segle XIX, passant per museus, monestirs i acompanyat d'una copeta de vi!
De 10:00 a 13:00 - Les pedres que parlen al Racó de Sant Cugat (Navàs)
Itinerari guiat per descobrir antics cups i tines medievals picades a la roca sorrenca i d’altres elements d’interès que ens permetran conèixer com es vinificava antigament.De 10:00 a 13:00 - Portes obertes i tast al Centre Enoturístic del Pla de Bages (Navàs)
Visita a l’espai expositiu per descobrir el cicle de vida de la vinya i els secrets de l’elaboració del vi. Inclou copa de vi de la DO Pla de Bages.De 12:00 a 13:30. - Històries de vi al monestir de Sant Benet (Sant Fruitós de Bages)
Itinerari per redescobrir el monestir a través del vi, l’elaboració del qual va desenvolupar-s’hi durant segles. Inclou tast de vins de la DO Pla de Bages.De 12:00 a 13:30 - Entre records i tastos: Visita al Museu de la memòria de la vinya i el vi (Sant Fruitós de Bages)
Activitat per conèixer aquest espai expositiu que mostra testimonis orals i eines i objectes del món vinícola. Inclou tast de vins de la DO Pla de Bages i embotits locals.De 10:30 a 12:30 - Passeig i tast entre vinyes: descobreix els sabors d’Els Tractets (Súria)
Passeig entre vinyes cenenàries on tres joves emprenedors mostraran la seva passió per la pagesia a través d'una visita a la seva vinya. Inclou tast de vins de la DO Pla de Bages.De 09:00 a 13:00 - Cal Flequer. Les vinyes de Castellgalí
Caminada d’uns 10 km fins a les tines de Cal Flequer i tornada al punt d’inici. Inclou tast de vins de la DO Pla de Bages.De 11:00 a 13:00 - Destil·lat d'aiguardent al segle XIX (Aguilar de Segarra)
Visita guiada al patrimoni conservat de l’antiga fassina de Cal Pepó de Castellar, datada del segle XIX. Inclou tast de vins de la DO Pla de Bages i formatges.De 09:00 a 13:00 - Matinal de recuperació de patrimoni de pedra seca (Artés)
Matinal de treballs de restauració que posarà en valor i donarà visibilitat la pedra seca de sota les muralles. Inclou tast de vins de la DO Pla de Bages.A les 10:00 i a les 11:00 - Visita a les Tines dels Manxons (Callús)
Visita a les antigues tines de l’històric barri dels Manxons, situat a l’oest del nucli de Callús al costat del riu.5 d'octubre al matí
Ruta del vi DO Pla de Bages i Ajuntament d'Artés
Ajuntament i privats de la comarca
5 d'octubre al matí
Ruta del vi DO Pla de Bages i Ajuntament d'Artés
Ajuntament i privats de la comarca
Tota la informació i reserva a festaveremabages.cat
La Verema de Sant Fruitós de Bages
Primera verema del Museu de la memòria de la vinya i el vi, amb activitats per a tota la família: taller de pintura amb vi, trepitjada de raïm, visites guiades, música en directe i vins de la DO Pla de Bages.
Gratuït.28 de setembre de 10.30 a 14h
Museu de la memòria de la Vinya i el vi (Ajuntament de Sant Fruitós de Bages)
28 de setembre de 10.30 a 14h
Museu de la memòria de la Vinya i el vi (Ajuntament de Sant Fruitós de Bages)
15è Sopar del Most a Abadal
En plena època de verema, Abadal obre les portes del celler per poder tastar raïm a la vinya i veure la maduració, tastar most, vins a mitja fermentació i vins acabats de fermentar al celler d’elaboració aquells vins que només es poden tastar pocs dies a l’any, durant les setmanes que el celler està en ple rendiment elaborant els futurs vins de l’anyada 2024.
Seguirem amb un còctel al pati d'Abadal, de la mà de Les Alzines Càtering. Tot maridat amb els vins del celler i la música en directe de Gi & To.Inclou: passeig a la vinya, tast de verema al celler d'elaboració i còctel amb maridatge de vins i música en directe.
27 de setembre a les 19.30h
Abadal
27 de setembre a les 19.30h
Abadal
Reserva prèvia
1a Festa del porró a Artium
Una celebració única que combina la cultura del vi amb proves esbojarrades i moments inoblidables. Beure en porró no serà mai més el mateix!
Reuneix el teu equip de 2 a 6 persones i prepara't per superar proves divertides amb modalitats en individual o en parella com “beure en parella damunt d'una cadira", on la coordinació i l'equilibri seran claus per a l'èxit!
Descobriràs proves inesperades que posaran a prova les teves habilitats i el teu sentit de l'humor.
També hi haurà la categoria infantil.
No t'ho perdis!9 de novembre a les 11h
Celler Cooperatiu d'Artés (Artium) i Slow Turisme
9 de novembre a les 11h
Celler Cooperatiu d'Artés (Artium) i Slow Turisme
Inscripcions a www.slowturisme.com o directament al Celler Cooperatiu d'Artés (Espai Artium) Places són limitades
Pack especial verema amb Cabanes a l'Oller del Mas
Gaudeix d'1 nit a les cabanes de l'Oller del Mas amb visita exclusiva de verema on podràs tastar els seus vins i gaudir d'un menú degustació amb maridatge i l'esmorzar al restaurant Bages 964.
7, 14 i 21 de setembre. Check in a partir de les 15h.
Oller del Mas
Oller del Mas
Consultes a tanit@ollerdelmas.com Prèvia reserva a través del whatsapp de l'Oller del Mas: +34 938 35 28 82.
7, 14 i 21 de setembre. Check in a partir de les 15h.
Oller del Mas
Oller del Mas
Consultes a tanit@ollerdelmas.com Prèvia reserva a través del whatsapp de l'Oller del Mas: +34 938 35 28 82.
Verema gastronòmica a l'Oller del Mas
Endinsa't en la història de l'Oller del Mas i també viu de primera mà l'experiència de veremar a dins del nostre celler amb l'enòleg i el propietari de la finca. A més a més, gaudiràs d'un tast a una de les sales més exclusives del celler. Tota això, s'acabarà de la millor manera, amb un menú degustació al restaurant Bages 964 i maridatge de vins.
7, 14 i 21 de setembre a les 19h
Oller del Mas
Oller del Mas
Consultes a tanit@ollerdelmas.com Prèvia reserva a través del whatsapp de l'Oller del Mas: +34 938 35 28 82.
7, 14 i 21 de setembre a les 19h
Oller del Mas
Oller del Mas
Consultes a tanit@ollerdelmas.com Prèvia reserva a través del whatsapp de l'Oller del Mas: +34 938 35 28 82.
Sopar de verema a l'Oller del Mas
Endinsa't a la història de l'Oller del Mas i també viu de primera mà l'experiència de veremar a dins del seu celler amb l'enòleg i el propietari de la finca. Tota això, s'acabarà amb un sopar al restaurant Bages964 amb un maridatge de vins.
06, 13 i 20 de setembre a les 20h
Oller del Mas
Oller del Mas
Consultes a tanit@ollerdelmas.com Prèvia reserva a través del whatsapp de l'Oller del Mas: +34 938 35 28 82.
06, 13 i 20 de setembre a les 20h
Oller del Mas
Oller del Mas
Consultes a tanit@ollerdelmas.com Prèvia reserva a través del whatsapp de l'Oller del Mas: +34 938 35 28 82.