Aprofita les activitats de temporada!
Setmana Santa als cellers
Aquesta Setmana Santa aprofita les vistes programades als cellers de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages. Consulta l’agenda!
La Ruta del vi de la DO Pla de Bages estrena el Cicle d’activitats de bosc i vinya; tot un conjunt de propostes relacionades amb el paisatge i la natura per aprofundir en el coneixement de la cultura de la vinya i el vi des d’una vessant naturalista i sostenible.
Temps de verema
Arriba un dels moments més esperats de l’any: la Verema. A part de les visites habituals de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages, alguns cellers t’ofereixen l’oportunitat de celebrar la verema plegats: podràs passejar entre vinyes de la mà dels propietaris, sommeliers o enòlegs, veuràs com es fa la collita i com el raïm arriba al celler per començar un procés apassionant d’elaboració. Tot plegat arrodonit amb tastos i sopars de verema per acabar la festa.
Vermut ceràmic al Celler Artium
Us volem proposar una nova activitat: en aquesta experiència enoturística, els participants, de la mà de l’Alícia, “@lispradell”, tindreu l'oportunitat d'immersar-vos en el fascinant món de la ceràmica mentre gaudiu del vermut artesà del Celler Artium. Aquesta experiència combina la creativitat de la ceràmica amb la cultura del vi, proporcionant-vos una jornada plena de diversió i aprenentatge.
Durant el taller de ceràmica, aprendrem la tècnica dels "pessics", una tècnica ancestral que permet crear peces úniques i personalitzades. Utilitzant argila de gres, podrem modelar i donar forma a tasses amb nansa, bols o gots, tot mentre gaudim d'una atmosfera relaxant i inspiradora. A més, decorarem les creacions amb engalbes de colors, afegint un toc personal i distintiu a les peces. Després de completar el procés de decoració, les peces seran cuites a una temperatura de 1250 graus, garantint la seva durabilitat i la seva aptitud per a l'ús diari, incloent-hi el microones, el renta-plats i el forn.
Durant el taller de ceràmica, l’Anna del Celler Cooperatiu d’Artés – Artium, ens explicarà de primera mà la història del Celler i el procés de producció del vi, així com del vermut que tindrem dins de les nostres copes.
Aquesta activitat enoturística ofereix una experiència completa i enriquidora, que combina la creativitat de la ceràmica amb la passió pel vi, permetent als participants explorar la seva creativitat mentre descobreixen els secrets darrere de la producció del vi artesanal. És una oportunitat única per connectar amb la cultura i la tradició d'una regió vinícola, mentre es crea un record inoblidable i personalitzat de la visita.
17 de març de 2024
Celler Cooperatiu d'Artés - Arium
11.30h
Slowturisme
17 de març de 2024
Celler Cooperatiu d'Artés - Arium
11.30h
Slowturisme
Places limitades
Portes obertes al Centre Enoturístic del Pla de Bages
Amb motiu de la celebració de la Fira de Primavera de Navàs, el Centre Enoturístic del Pla de Bages obre les seves portes als visitants!
Aprofiteu l'oportunitat per descobrir els secrets dels vins de la DO Pla de Bages, el patrimoni de pedra seca amagat als seus boscos i la historia vitivinicola d'un territori amb una gran tradició.Si després de la visita teniu ganes de tastar els fantastics vins de la DO Pla de Bages, us recomanem passar per la Fira de Primavera on a més d'espectacles, tallers, concerts i exhbicions, si us apropeu a la Fira podreu gaudir de diversos tastos enogastronòmics!
13 i 14 d'abril
Centre Enoturístic Pla de Bages de Navàs
Centre Enoturístic Pla de Bages de Navàs
13 i 14 d'abril
Centre Enoturístic Pla de Bages de Navàs
Centre Enoturístic Pla de Bages de Navàs
XII Mostra de vins de Navàs
Un any més, Navàs torna a celebrar la ja tradicional festa del vi del municipi, amb una setmana plena d'actes.
Engegarem el 5 de març a les 20:00 al Centre Enoturístic del Pla de Bages amb un tast de vins: A prop! Tast 3 i 3, amb 3 vins del nou celler L'Eixel, DO Pla de Bages, i 3 formatges Gavarresa.
Seguirem amb l'esperat Maridatge el proper 7 de març a les 20:00 al Teatre de Palà de Torroella, on maridarem sis vins del municipi de Navàs amb sis plats elaborats per Les Alzines. Conduirà l’acte l’enòleg Joan Soler.
Per acabar, el dia 10 de març celebrarem la XII Mostra de Vins de Castelladral, juntament amb la tradicional arrossada. La diada començarà de bon matí amb la caminada popular, seguida de la fira artesana i agroalimentària i la mostra de vins del municipi de Navàs. A continuació, hi haurà concert d'Ara i Aquí, amb Tito Akile i Montse Mollet i, per acabar, l'arrossada popular.
5, 7 i 10 de març
Ajuntament de Navàs
Ajuntament de Navàs
5, 7 i 10 de març
Ajuntament de Navàs
Ajuntament de Navàs
Venda d'entrades a (entrades.navas.cat).
Univers Eixibis: Visita guiada amb tast al Celler de Can Serra dels Exibis
Descobreix la fascinant història mil·lenària de Can Serra dels Exibis, un indret immers en la tradició del vi. Amb barraques de pedra seca, l’antiga tina medieval excavada a la roca i vinyes que resplandeixen sota el sol amb Montserrat de fons, aquest petit celler captura l’autenticitat dels seus vins de manera excepcional.
En el cor de l’Univers Exibis, podràs tastar els vins elaborats per l’enòleg Joan Soler, un referent en el món del vi i antic president de la DO Pla d Bages. La seva experiència es reflecteix en cada got, fusionant tradició i innovació en cada copa.
Acompanya els seus vins amb productes ecològics i de proximitat, oferint una experiència gastronòmica completa i sostenible. Imagina’t degustant els sabors autèntics del territori mentre t’endinses en la cultura del vi i la gastronomia local.
Si vols connectar amb l’essència de l’Univers Exibis i viure una experiència inoblidable, no dubtis a visitar-los. Slow Turisme t’acompanya a descobrir aquest món del vi, ideal per a novells amants del vi, grups d’amics o empreses en cerca d’una experiència autèntica. Vine i uneix-te a nosaltres en aquest viatge sensorial. Salut i vins!
16 de març a les 11.00h
Celler de Can Serra dels Exibis
Slowturisme
16 de març a les 11.00h
Celler de Can Serra dels Exibis
Slowturisme
Inscripcions al web www.slowturisme.com i www.exibis.com
Tast de vins i botifarres
Descobreix una experiència única i novedosa al Centre Enoturístic Pla de Bages de Navàs! Us convidem a un emocionant tast de vins amb el Mirko del Celler Més que Paraules de Canet de Fals, que en col·laboració amb el Genís de Cal Fusteret, artesà de la xarcuteria gourmet des de 1944, ens faran maridar els vins amb botifarres especials elaborades amb productes ecològics i de proximitat, que us semblen aquestes combinacions?
Botifarra de Calçots amb romesco per al MQP ROSAT
Botifarra de Bolets per al MQP NEGRE
Botifarra de Mostassa per al MQP BLANCAquesta experiència no només satisfarà el paladar, sinó que l’espai us endinsarà en el fascinant món del vi del Pla de Bages. Descobriu el cicle de la vinya, l'elaboració del vi i les característiques úniques dels nostres vins. Una combinació perfecta entre passió pel vi i delícies culinàries en un entorn idíl·lic. Vine i gaudeix amb Slow Turisme d'una jornada plena de sabors i coneixements. Salut i bon profit!
Activitat adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.
24 de febrer a les 11.30h
Centre Enoturístic Pla de Bages de Navàs
Slowturisme
24 de febrer a les 11.30h
Centre Enoturístic Pla de Bages de Navàs
Slowturisme
Inscripcions al web www.slowturisme.com